2011. augusztus 22., hétfő

AGATHA CHRISTIE háború előtti ELSŐ KIADÁS (2kötet) - Jelenlegi ára: 3 600 Ft

Könyvszeretőknek, gyűjtőknek és Agatha Christie rajongóknak remek ajándék! Igazi ritkaság!
Eredeti háború előtti Agatha Christie (első! ) kiadás, 2 kötetes, Pesti Hírlap könyvek sorozatból. A két kötet egybe van kötve, az állapota nagyon jó a korához képest, remekül olvasható, igazi ritkaság! Az állapot a képeknek megfelelő. Első kiadás!
A fordítás elsőrangú, létezik egy modern kiadása, de ott is meghagyták ezt, az eredeti fordítást.
Agatha Christie: Királyok és kalandorok
Kiadás éve 1934
Személyes átvétel Budapest belvárosában, vagy előre utalás után + 1000 forintért ajánlva postázom.
Bulawayo városában két kalandvágyó fiatalember, Jim és Anthony és üdvözlik egymást. Már régen találkoztak, így keresve sem találtak volna jobb alkalmat egy kis baráti eszmecserére néhány pohár whiskey társaságában. Elmerengeni a múlton, felidézni a közös emlékeket, megosztani egymással, mivel is foglalkoztak azóta, amióta nem találkoztak. Jimmy történetéből egy érdekes és különös esemény bontakozódik ki: néhány évvel korábban, amikor Párizs egyik elhagyatott negyedében járt, egy öregember kifosztását sikerült megakadályoznia, azonban a tettesek elmenekültek. Az öregúrról kiderült, hogy ő , egy balkáni ország, Herzoszlovákia egyik leghíresebb politikusa.
Jimmy úgy gondolta, hogy a történet a gróftól történt búcsú után véget is ért, azonban néhány héttel a barátjával való találkozása előtt olvasta, hogy meghalt Párizsban. Nem sokkal később egy különös csomagot kapott, amelyben a gróf emlékiratai találhatóak. A csomaghoz felkérését is csatolták, amelyben arra kéri, hogy a kéziratot juttassa el egy megnevezett kiadónak Londonba ezer font ellenértékben. Jimmy, mivel már korábban elkötelezte magát egy másik érdekesnek tűnő feladatra, kalandvágyó barátját kéri fel arra, hogy hajózzon el Londonba, és juttassa el a kéziratot a kiadóhoz. Anthony elfogadja az ajánlatot és útra kel. A hajón, a korábbi helyfoglalás miatt még barátja nevén kénytelen utazni, azonban a szállodába már saját nevén jelentkezik be.
Herzoszlovákia eközben, Anglia támogatásával új királyt kíván trónra juttatni személyében. A kézirat tartalma veszélyeztetné a herzoszlovákiai királyválasztást és politikai stabilitást, így nem csoda, amint az Afrikából jött idegen utast egyre többen keresik fel, és további agyafúrt ötletekkel állnak elő, hogy elkérjék, vagy kicsalják tőle azt: előbb kérését utasítja el, később a „ Vörös Kéz” – egy titkos balkáni társaság – emberének fenyegetőzésére von vállat.
A különös események felkeltik Anthony figyelmét is, ezért megnézi a csomag tartalmát: a kézirat mellett egy idegen hölgy – aki Virginiának nevezi magát – szerelmes leveleit találja, amiket a látogatások éjszakáján az emlékiratokkal összetévesztve ellopnak.
Anthony munkanélkülinek adja ki magát és egy „ szerencsés véletlennek” beállítva megismerkedik Virginiával, akit korábban azzal bíztak meg, hogy csalja ki Cade-től az emlékiratokat. A szerelmes leveleket eltulajdonító tolvaj, busás hasznot remélve szintén felkeresi, és nyilvánosságra hozatallal fenyegeti a levélíró hölgyet. A zsarolás azonban, első lépésben csak csekély pénzösszeghez juttatja.
Anthonyt hamarosan felkeresi a kiadó embere, és ezer font ellenében a kéziratot átadja. Eközben Virginiát Kőváraljára hívatják, és csomagolásra készülve a szobájában a zsaroló holttestére bukkan: lelőtték. Az „ ismeretlen munkanélküli” -t kéri, hogy segítsen eltűntetni a holttestet, és az utasításoknak megfelelően Kőváraljára indul. Anthony előbb elrejti a holttestet, majd szintén Kőváraljára indul, eleget téve Lord Caterham meghívásának, nem is sejtve, hogy odaérkezésekor egy újabb gyilkosság fültanújává válik, és az áldozat nem más, mint a trónörökös, Obolovits Mihály herceget, akit álnéven, Stanislaus grófként jegyeztek be…



Jelenlegi ára: 3 600 Ft

Az aukció vége: 2011-08-26 09:07
. AGATHA CHRISTIE háború előtti ELSŐ KIADÁS (2kötet) - Jelenlegi ára: 3 600 Ft

Fontos